Jak zrobić masło orzechowe bez blendera

Jeśli nie masz blendera, nadal możesz zrobić swoje własne masło orzechowe bez niego. Wszystko, czego potrzebujesz, to kilka składników, robot kuchenny i blender. Postępuj zgodnie ze wskazówkami na poniższym filmie, aby zacząć. Dodaj kilka łyżek oleju lub miodu, jeśli lubisz. Dodaj sól do smaku. Po około 1 minucie, mieszanina powinna wyglądać na gładką i błyszczącą. Możesz nawet dodać do niej czekoladę.

Homemade peanut butter jest dość podobne do bez mieszania naturalnej odmiany, która jest nieco grubsza niż masło migdałowe i cieńsza niż konwencjonalne Jif lub Skippy. Aby zrobić swój własny słoik, będziesz potrzebował 16 uncji orzeszków ziemnych. Możesz wybierać między zwykłymi i prażonymi w miodzie orzeszkami ziemnymi, a także niesolonymi lub solonymi orzeszkami ziemnymi. Jeśli robisz masło orzechowe dla dzieci, możesz dodać migdały lub nerkowce.

Jeśli nie masz blendera, nadal możesz użyć robota kuchennego, aby zrobić własne masło orzechowe. Jednak będzie to trwało dłużej niż w przypadku blendera. Pamiętaj, aby robić przerwy podczas blendowania. W razie potrzeby skrobnij boki blendera. Powtarzaj proces w razie potrzeby, aż uzyskasz gładkie, kremowe masło orzechowe. Gotowy produkt przechowuj w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do dwóch tygodni.

Homemade peanut butter is a healthy and affordable alternative to store bought and processed varieties. Zaoszczędzisz pieniądze na składnikach i unikniesz konserwantów i dodatków. Plus, dostaniesz najświeższe masło orzechowe możliwe. Możesz również zrobić własne aromatyzowane masło orzechowe, dodając trochę soli, miodu lub innych przypraw. Jednak będziesz musiał poświęcić trochę czasu, wysiłku i cierpliwości.

Domowy słoik masła orzechowego może być wykonany w ciągu pięciu minut. Ta prosta metoda wymaga jedynie blendera lub wydajnego robota kuchennego. Możesz dostosować smak swojego masła orzechowego, dodając kakao w proszku, miód lub brązowy cukier. Możesz również dodać przyprawy takie jak chai lub ekstrakt waniliowy. I, tak długo jak masz wydajny blender, możesz go użyć do zrobienia swoich ulubionych mieszanek.

Przed użyciem robota kuchennego, upewnij się, że używasz ostrza o kształcie „s”. Następnie dodaj do robota kuchennego uprażone i ostudzone orzechy, miód i sól. Następnie pozwól urządzeniu pracować przez około 10 minut lub do momentu, gdy konsystencja masła orzechowego będzie gładka i kremowa. Na starszych robotach kuchennych zajmie to więcej czasu, ale możesz zatrzymywać proces co minutę, aby zeskrobać boki i upewnić się, że wszystkie orzechy ziemne są w pełni włączone. Dodatkowo, dodanie odrobiny oleju pomoże mieszance okazać się bardziej jednolitą, ale pamiętaj, że nie możesz go później odjąć.

Po uprażeniu orzeszków ziemnych, możesz je zmielić w robocie kuchennym lub blenderze. Użyj ostrza „S” do przetworzenia prażonych orzeszków ziemnych i miksuj je na dużej mocy przez 5 minut. Jeśli chcesz uzyskać chunky peanut butter, usuń około połowy orzechów w połowie drogi. W tym czasie masło orzechowe przejdzie przez kilka etapów, w tym kruchą kulkę, suchą kulkę i gładką, smarowną konsystencję. Dodaj odrobinę soli, jeśli chcesz, i kontynuuj przetwarzanie, aż osiągnie ostatni etap.

Podobne tematy

Zostaw Odpowiedź

Zostaw Odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *