Jak zrobić roladki z kurczaka

Aby dowiedzieć się, jak zrobić roladki z kurczaka, należy postępować zgodnie z poniższymi krokami. Podstawowy proces polega na umieszczeniu kurczaka w środku dwóch kawałków folii i zbijaniu go do grubości około 1/4 do 1/2 cala. Dopraw go solą i pieprzem i użyj tłuczka do mięsa, jeśli go masz. Podziel mniejsze składniki pomiędzy piersi z kurczaka. Na spodzie ułóż plasterek sera lub pepperoni. Włóż wykałaczkę, aby zabezpieczyć nadzienie. Każdą rolkę zanurz w mieszance parmezanu i przyprawy włoskiej.

Po ugotowaniu mięsa z kurczaka należy je całkowicie ostudzić. Aby podać rolkę z kurczaka, można ją skropić sosem do pizzy i dodać pietruszkę, jeśli jest to pożądane. Roladki z kurczaka można przygotować z dowolnym rodzajem mięsa z kurczaka. Są idealne do zabrania na piknik lub imprezę. Można je nawet zrobić z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce, aby podać je później. Po ugotowaniu można je spakować do torby i zabrać ze sobą.

Aby przygotować sos, połącz tarę z łyżeczką cukru. Dobrze wymieszaj. Gdy cukier się rozpuści, dodaj go na patelnię. Polej sosem roladki z kurczaka i piecz je przez 40 minut lub do momentu, gdy roladki z kurczaka będą złotobrązowe. Zdejmij je z patelni i podawaj na gorąco. Sos będzie się nadal gotował, podczas gdy rolki z kurczaka odpoczywają, więc upewnij się, że nie przegotują się.

Po ugotowaniu kurczaka umieść w środku nadzienie szpinakowe. Szpinak może próbować się wydostać, więc upewnij się, że schowasz go szczelnie. Aby zakończyć, obtocz kurczaka w białku i przyprawionej bułce pełnoziarnistej. Bułka pełnoziarnista ma bogaty brązowy kolor i jest doskonałym zamiennikiem bułki tartej. Ta pyszna i zdrowa rolka z kurczaka z pewnością uczyni cię szczęśliwym obozowiczem!

Podawane jako danie główne lub przystawka, rolki z kurczaka są pyszne i efektowne. Nadziane mieszanką wiekowego sera cheddar i pachnącego pesto, wyglądają imponująco. I nie zapomnij o serze! Możesz je nawet podać ze stroną zielonej sałaty. Z pewnością zachwycą Twoich gości! Nie czekaj do obiadu, aby spróbować roladek z kurczaka. Czas i wysiłek, który włożysz, będzie tego wart.

Następnie przygotuj swoje nadzienie. Połącz białka jaj i bułkę tartą. Zanurz każdy trójkąt w nadzieniu i zwiń go w rulon. Umieść rolki w naczyniu do pieczenia szwem do dołu. Piecz przez około 25 minut, lub do momentu, gdy kurczak osiągnie wewnętrzną temperaturę 165 stopni. Upewnij się, że sprawdzisz temperaturę przed podaniem! Kiedy będą gotowe, podaj je z makaronem z pesto. Będą pysznym połączeniem.

Kurczak jest kolejnym ważnym elementem roladek z kurczaka. Jeśli chcesz, aby Twoje roladki były atrakcyjne wizualnie, wybierz cienkiego kurczaka. Taki kurczak gotuje się szybciej niż grube mięso. Jeśli chcesz, aby Twój kurczak miał bogatszy smak, możesz dodać więcej warzyw. Alternatywnie, możesz przygotować rolkę z kurczaka, która ma więcej warzyw w środku. Użycie cienkich plasterków kurczaka pomoże Ci sprawić, że Twoje rolki będą wyglądały atrakcyjniej i będą smaczniejsze! Powinieneś również wymieszać bułkę tartą z dwoma łyżkami parmezanu. Na koniec powinieneś wymieszać ricottę i 2-3 łyżki białek jaj.

Podobne tematy

Zostaw Odpowiedź

Zostaw Odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *