Syrop z czarnego bzu – jak zrobić sok z czarnego bzu bez sokowirówki

Prezentowany tekst jest efektem naszych działań w partnerstwie z diy-elektronika.pl

Wykonanie syropu z czarnego bzu może być pysznym i niedrogim sposobem na cieszenie się smakiem tego świeżego owocu. Syrop z czarnego bzu może kosztować do 25 dolarów za cztery uncje, a może być jeszcze droższy, jeśli kupisz produkty organiczne. Możesz zrobić swój własny syrop w domu, używając tylko kilku podstawowych składników, a zajmie Ci to tylko 10 minut. Aby przechowywać syrop, napełnij słoiki do 1/4 cala od góry. Aby służyć, dodaj pokrywkę, aby utrzymać powietrze.

Jeśli nie masz sokowirówki, nadal możesz zrobić syrop z czarnego bzu. Najpierw użyj sitka lub szmatki, aby wydobyć sok z czarnego bzu. Umieść odcedzone owoce czarnego bzu w średniej wielkości garnku i przykryj wodą. Podgrzewaj na średnim ogniu i gotuj na wolnym ogniu przez co najmniej 10 minut lub do momentu, gdy owoce bzu zredukują się do połowy swojej pierwotnej objętości. Po ostygnięciu jagód, należy je odcedzić za pomocą siatki lub worka na galaretkę. Inną metodą jest użycie robota kuchennego, aby przecedzić syrop z czarnego bzu.

Aby zrobić syrop z czarnego bzu, połącz owoce czarnego bzu i 2 funty miodu w garnku do zupy. Odcedź stałe części i sok, a następnie dodaj miód. Pozostaw syrop z czarnego bzu do ostygnięcia, a następnie dodaj miód. Syrop przechowywać w lodówce. Pij kilka łyżek syropu z czarnego bzu każdego dnia, a zapewni Ci on korzyści płynące z tej rośliny. Jeśli cierpisz na przeziębienie lub grypę, spróbuj wypić szklankę soku z czarnego bzu w ciągu dnia.

Inną metodą na zrobienie syropu z czarnego bzu jest umieszczenie jagód w worku z galaretką i powieszenie go nad miską. Po zacieraniu jagód, wlej syrop do worka zawieszonego nad miską. Pozostawić syrop do odsączenia na jedną do dwóch godzin. Wydajność syropu to mniej niż jedna kwarta, należy go przechowywać w lodówce. Dla dłuższej trwałości dodaj alkohol.

Bluszcz jest bardzo leczniczy. Wykazano, że syrop z czarnego bzu wzmacnia układ odpornościowy, a do tego jest pyszny. Syrop z czarnego bzu można kupić w sklepie spożywczym lub u lokalnego pszczelarza. Jeśli nie możesz znaleźć lokalnego miodu, możesz zamówić wysokiej jakości organiczny miód online. Imbir dodaje smaku syropowi z czarnego bzu. Imbir ma kilka korzyści, w tym wspieranie układu odpornościowego. Może być również stosowany jako substytut miodu.

Przy stosowaniu owoców czarnego bzu, upewnij się, że używasz dojrzałych jagód. Niedojrzałe owoce czarnego bzu mogą zawierać toksyczne związki. Należy również unikać używania łodyg i liści, które mogą być toksyczne dla skóry. Ogólnie rzecz biorąc, potrzeba około 45 minut do godziny, aby zniszczyć trzy funty czarnego bzu, co stanowi około połowy zwykłej torby spożywczej. Następnie możesz opróżnić torbę z czarnego bzu do dużej miski z wodą z lodem. Pamiętaj, aby usunąć łodygi i inne dziwne szczątki, które będą unosić się na wierzchu wody lodowej.

Elderberries są doskonałe dla układu odpornościowego i mogą pomóc w objawach przeziębienia i grypy. Możesz użyć ich jako naturalnego lekarstwa, ponieważ zawierają silne przeciwutleniacze. Co więcej, mogą również pomóc w sezonowych alergiach. Badania wykazały, że mogą one zmniejszyć czas trwania przeziębienia lub grypy o cztery dni lub więcej! Syrop z czarnego bzu to pyszny i łatwy sposób na wzmocnienie układu odpornościowego i poprawę zdrowia.

Podobne tematy

Zostaw Odpowiedź

Zostaw Odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *