To zawsze tradycja w rodzinie Bena, aby zrobić domowe ravioli na „Dzień Ravioli”, dzień w listopadzie, kiedy każdy robi tuzin ravioli, torba je i przechowywać je na świąteczny obiad. Kobiety i ich dzieci pracują razem, aby stworzyć specjalny posiłek na świąteczny obiad. W tym roku pierożki wyszły wyjątkowo dobrze. W rezultacie mieli czym podzielić się z rodziną.
Aby zrobić ravioli, zacznij od przygotowania ciasta. Używając obu rąk, zagnieć ciasto, aż będzie elastyczne i lepkie. Przed użyciem pozostaw ciasto na około 30 minut w temperaturze pokojowej. Następnie, wymieszaj z nadzieniem. Dobrze wymieszaj i przechowuj w lodówce, aż będziesz gotowy do napełnienia ravioli.
Większość ravioli jest wypełniona kremowym nadzieniem, często ricottą lub jajkami. Kremowe nadzienie może utrudniać uszczelnienie ravioli. Jeśli nie masz noża do ravioli, możesz je wyciąć układając ciasto i równomiernie rozmieszczając nadzienie. Do wycinania ravioli możesz użyć kółka do ciasta lub posypanego mąką wykrawacza do ciasteczek.
Kiedy robisz domowe ravioli, ważne jest, aby użyć odpowiedniej mąki. Najlepszą mąką jest 00, która jest wykonana z pszenicy durum. Mąka 00 jest bardziej wytrzymała, ale zawiera więcej smaku. Mąka 00 jest idealna do robienia ravioli. Jeśli chcesz spróbować czegoś innego, spróbuj zrobić ravioli z innymi mąkami.
Ciasto należy rozłożyć na posypanej mąką powierzchni. Na środku umieść około łyżki stołowej nadzienia. Możesz użyć pieczątki do ravioli, aby kształt był bardziej jednolity. Po napełnieniu ravioli, posmaruj brzegi wodą. Następnie złóż górną połowę nad wypełnioną stroną.
Do nadzienia możesz użyć serka mascarpone lub dyni. Ostry sos pomidorowy dobrze komponuje się z dyniowymi ravioli. Jeśli chcesz podać ravioli z mięsem, możesz użyć mielonej wołowiny, wieprzowiny lub cielęciny. Jednak ze względu na kwestie etyczne związane z cielęciną, powinieneś wybierać wołowinę, wieprzowinę lub bizony karmione trawą. W miarę możliwości staraj się kupować lokalne mięso.
Gdy już przygotujesz swoje ravioli, czas je ugotować. W dużym garnku z osoloną wodą gotuj od jednego do dwóch tuzinów pierożków na raz. Kiedy wypłyną na wierzch, włącz ponownie ogrzewanie i przykryj patelnię folią. Piecz je przez około 10 minut w temperaturze 350 stopni. Każda porcja zawiera 856 kalorii, 27g tłuszczu, 279mg cholesterolu oraz 110g węglowodanów i 42g białka.
Podobne tematy
Zostaw Odpowiedź