Ten przepis może być dostosowany do Twoich upodobań. Możesz dodać inne składniki, takie jak kimchi lub grzyby shiitake. Po zakończeniu gotowania, pierożki powinny łatwo odchodzić od patelni. Aby je podać, możesz polać je sosem do maczania. Te pierożki są idealne do spożywania wiosną lub latem. Jeśli nie masz ochoty na gotowanie ich na parze, możesz je po prostu podać w takiej postaci.
Przygotuj swoją patelnię do gotowania na parze, wykładając ją papierem pergaminowym lub liśćmi kapusty włoskiej. Pergamin zapobiegnie przywieraniu pierogów do dna parowaru. Po wyłożeniu, umieść pierogi w parowarze. Wyłóż parowar kawałkiem liści kapusty napa lub kawałkiem ściereczki serowej. Napełnij naczynie do gotowania na parze wrzącą wodą. Przed umieszczeniem pierogów w środku, zerknij do środka parowaru i uwolnij parę. Parowar powinien być przykryty pokrywką.
Napełnianie: Podczas napełniania pierogów ważne jest, aby wybrać świeże warzywa o dużej zawartości wody. Te warzywa zapewnią wilgoć do nadzienia, a nawet możesz dodać świeży koperek, aby dodać smaku. Aby podać te pierogi, możesz wybrać sosy do maczania, które są dostosowane do rodzaju pieroga, który robisz. Domowy chili crisp idzie najlepiej z każdym typem pieroga, więc użyj swojej wyobraźni, aby znaleźć wspaniałą kombinację smakową.
Aby zrobić zawijasy, zacznij od lekkiego posmarowania ich wodą. Następnie złóż zawiniątka na pół i zaciśnij je razem. Po tym, umieść pasek uszczelniający na otwartej stronie. Gdy już to zrobisz, zacznij zawijać swoje pierogi. Już prawie skończyłeś! Teraz, gdy już wiesz, jak zrobić pierogi na parze, będziesz chciał je podać z pysznym sosem.
Do tego przepisu będziesz potrzebował 2 kwart wody. Po zagotowaniu wody, będziesz potrzebował kosza do gotowania na parze lub sita do rozpryskiwania nad nim. Gotowanie pierogów przez około 15 minut powinno wystarczyć. Pierogi są gotowe, gdy jagody zaczną pękać. Możesz je podawać z dodatkiem rosołu lub ryżu. A więc do dzieła!
Pierogi na parze są mniej kaloryczne niż odmiany smażone lub smażone na patelni. Jedna porcja zawiera trzy do czterech pierogów. Każdy pierożek zawiera około 288 kalorii, a można je zanurzyć w niskokalorycznych sosach do maczania. Pierogi na parze to doskonały sposób na wypróbowanie nowego przepisu. Jeśli jesteś nowy w gotowaniu, upewnij się, że postępujesz zgodnie z instrukcjami do listu. Będziesz zaskoczony, jak proste jest to!
Zanim zaczniesz robić pierogi, upewnij się, że masz składniki pod ręką. Możesz potrzebować kupionych w sklepie zawijasów, więc najlepiej przygotować je wcześniej. Do nadzienia będziesz potrzebować kapusty i innych warzyw. W zależności od upodobań, możesz nawet dodać do nadzienia mielone mięso. Następnie będziesz potrzebował trochę wody i małą miskę.
Po przygotowaniu nadzienia, nadszedł czas na zrobienie pierogów. Umieść jedną czubatą łyżkę nadzienia na środku zawiniątka i dociśnij brzegi do siebie. Następnie umieść pierogi, jeden po drugim, w bambusowym parowarze, nie dotykając się wzajemnie. Następnie umieść parowar nad gotującą się wodą. Kiedy pierogi będą brązowe, dodaj wodę. Pierogi będą gotowane na parze jeszcze przez około pięć minut, a następnie można je od razu podawać.
Podobne tematy
Leave a Reply