Kilka prostych kroków do zrobienia pysznych, chrupiących i aromatycznych panierowanych krewetek znajduje się poniżej. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, upewnij się, że krewetki są smażone w temperaturze 375 stopni F. Kiedy będą złotobrązowe na zewnątrz, ugotują się nieprzejrzyste w środku. Możesz chcieć powtórzyć proces, jeśli krewetki są większe. Niezależnie od tego, to smaczne danie z owoców morza zadowoli każdego miłośnika owoców morza. Czy próbujesz zaimponować gościowi lub po prostu chcesz się leczyć zdrową, smaczną kolacją, ten prosty przepis jest idealnym rozwiązaniem.
Aby rozpocząć proces panierowania, przygotuj krewetki i przygotuj swoje składniki. Będziesz potrzebował płytkiej miski, 1 łyżki mieszanki mąki, 2 jajka i roztopione masło lub olej. Następnie zanurz każdą krewetkę w cieście. Po pokryciu, możesz umieścić krewetki na blasze do pieczenia. Aby uzyskać bardziej chrupiącą powłokę, dodaj odrobinę proszku do pieczenia, czosnku w proszku i cebuli w proszku. Dodaj trochę soli do smaku.
Dla łatwej alternatywy breadingowej, możesz wymieszać niesłodzone płatki kokosowe lub mąkę kokosową z mączką migdałową lub przyprawioną mąką migdałową. Aby zrobić bułkę tartą bez glutenu, możesz użyć zamiennika mąki, takiego jak mączka migdałowa lub płatki kokosowe. Po obtoczeniu krewetek w panierce wystarczy je usmażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Odsącz je na papierowych ręcznikach. Alternatywnie możesz posypać je pietruszką lub szczypiorkiem i podawać z lekką mżawką ketchupu lub sosu musztardowego.
Jeśli szukasz zdrowszej opcji, możesz również zastąpić zwykłą bułkę tartą bułką w stylu japońskim. Ewentualnie możesz użyć bułki tartej doprawionej solą i pieprzem. Możesz również użyć starego chleba, który zmielisz na drobne okruchy. Możesz połączyć bułkę tartą z innymi składnikami, takimi jak oliwa z oliwek, aby stworzyć aromatyczną panierkę. Wreszcie, możesz użyć ubitego jajka zamiast płynu do mycia jaj, aby zrobić chrupiący breading.
Dla chrupiących, smażonych krewetek, potrzebujesz kilku prostych składników. Użyj średnich krewetek, aby szybko się ugotowały i nie stały się zbyt ciemne. Mąka samorozpuszczalna jest ważna, ponieważ dodaje lekkiej tekstury do panierowania. Pieprz i sól są również ważne, ponieważ wzmacniają inne smaki. Na koniec posypcie smażone krewetki dodatkową solą, gdy są jeszcze ciepłe. Ważne jest, aby nie przepełniać patelni.
Jednym z najlepszych sposobów na przechowywanie resztek panierowanych krewetek jest ich zamrożenie. W ten sposób można cieszyć się nimi później. Pamiętaj tylko, aby ugotować je przed zamrożeniem. Alternatywnie, można rozmrozić je przed przechowywaniem w zamrażarce. Upewnij się tylko, że wszystkie znajdują się w jednym pojemniku zamrażarki. Jeśli nie podasz ich od razu, możesz je po prostu podgrzać tuż przed podaniem. To prosty sposób na smaczne przekąski.
Chrupiąca panierka jest niezbędnym elementem smażonych krewetek. Przygotuj panierkę mieszając mąkę z przyprawami, ubijając jajka i wrzucając bułkę tartą do trzeciej miski. Następnie zanurz krewetki w panierce i smaż do uzyskania złotego koloru. Upewnij się, że krewetki są poniżej 15 count. Rozmiar 16/20 jest również dobry. Jeśli wolisz większe krewetki, przejdź do rozmiaru 21/25. To tylko kilka prostych wskazówek, które pozwolą Ci przygotować smaczne panierowane krewetki.
Podobne tematy
Zostaw Odpowiedź